Жоден продукт не здатний захистити вас від раку, але правильно підібрана дієта може багато чого. Ось ідеальне співвідношення на вашій тарілці: не менше 2/3 рослинних продуктів і не більше 1/2 тваринного білка.
Рак боїться яскравих фарб
Різнокольорові фрукти і овочі знижують ризик захворювання на рак , так як допомагають скинути зайву вагу і підтримують її на одному рівні. Пам'ятайте , зайві кілограми збільшують ризик ракових захворювань , в тому числі рак товстої кишки , стравоходу та нирок. Їжте в день не менше п'яти порцій овочів і фруктів , сирих або приготованих при мінімальній термообробці .
Рак боїться смачних сніданків
Фолієва кислота входить до складу багатьох продуктів , які ми традиційно вживаємо з ранку. Тарілка вівсяних пластівців або шматочок хліба з цілісного зерна зі склянкою апельснового або полуничного соку допоможуть захистити організм від раку товстої і прямої кишки , а так само від раку грудей.
Рак боїться фолієвої кислоти
Спаржа і яйця - продукти , багаті фолієвою кислотою. Вона так само є в курячої печінки , бобах , насінні соняшнику і зелених овочах : у шпинаті і салаті . Не варто покладатися на вітаміни і біодобавки : повірте , немає краще і надійніше джерела фолієвої кислоти , ніж овочі і фрукти.
Рак обирає делікатеси
Випадковий сендвіч по дорозі на роботу або хот -дог , перехоплений на стадіоні під час матчу , великої шкоди не принесуть. Але все таки не зловживайте такими м'ясними продуктами, як копчена ковбаса і шинка , і ви вбережете свій організм від ризику розвитку колоректального раку або раку шлунка. М'ясо копчене і м'ясо солоне - це ті продукти , які можуть послабити орагнізм і зробити його більш вразливим у протистоянні раку.
Рак не любить помідори
За деякими дослідженнями лікопін , яскраво -червоний пігмент в помідорах , допомагає організму протистояти деяким видам раку , в тому числі і раку простати. За результатами тих же досліджень продукти , до складу яких входить томат - соки , соуси і томатна паста , збільшують шанси організму в боротьбі проти раку.
Рак не любить чай
У профілактиці ракових захворювань зелений чай так само на вашому боці. За деякими лабораторними дослідженнями зелений чай сповільнює або навіть запобігає розвитку колоректального раку , а так само раку печінки , грудей або простати. Він також позитивно впливає на тканини легенів , шкіри і знижує ризики раку сечового міхура , шлунка і підшлункової залози.
Рак не любить воду
Вода може захистити вас від раку сечового міхура. Чим більше ви п'єте води , тим частіше ходите в туалет , а значить , канцерогени , які потрапляють в організм , менше часу проведуть у сечовому міхурі.
Бобові проти раку
У бобах містяться потужні фітохімічні сполуки, які , як з'ясувалося в ході деяких досліджень , здатні уповільнити зростання пухлини або зовсім запобігти її освіту.
Рак не любить зелені листові овочі
У таких овочах , як листова гірчиця , салат- латук , цикорій , шпинат і буряк мангольд , в надлишку містяться клітковина , фолієва кислота і каротиноїди . Всі ці речовини допомагають захиститися від раку ротової порожнини , гортані , підшлункової залози , легень , шкіри та шлунку .
Рак не виносить солодких ягід
У полуниці і малині містяться фітохімічна речовина - еллагова кислота. Цей потужний антиоксидант дійсно бореться з раком.