Вчені з Японії з'ясували, що у любителів солоненького в два рази збільшено ризик розвитку раку шлунку.
Від солі може розвинутися рак
Група онкологів вела спостереження за 40 000 японців середнього віку на предмет їх шкідливих звичок і харчування. За результатами дослідження з'ясувалося, що найбільше раку шлунка схильні люди, які щодня вживають солоні продукти. Слід зазначити, що дана тенденція особливо виражена у чоловіків. Наприклад, у 1 з 500 представників сильної статі був підвищений ризик ракових захворювань, а це вдвічі вище, ніж у людей, що віддають перевагу недосолювати їжу, замість того, щоб щедро її солити.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу