Вчені вияснили, що один з компонентів сої врятує від раку товстої кишки.
Соя містить антиракові речовини
Вчені з'ясували, що геністеїн - речовина, що міститься в сої, - впливає на один з таких механізмів, блокуючи стимулюючий вплив на розмноження клітин.
Такий висновок був зроблений на основі декількох експериментів на щурах, на яких впливали хімічними канцерогенами. При цьому частина лабораторних тварин годували сумішшю, збагаченою генісетїном. Через 13 тижнів кишечник тварин досліджували на предмет наявності злоякісних новоутворень. Виявилося, що геністеїн на 40 % знижує частоту виникнення раку товстої кишки. Крім того, вчені проводили біохімічні проби на клітинних культурах, щоб з'ясувати, як він впливає на сигнальні шляхи в клітини. З'ясувалося, що ця речовина блокує один з таких шляхів (він називається Wnt ) і саме цей факт обумовлює вражаючі протипухлинні властивості геністеїну. Дана робота служить зайвим підтвердженням того факту, що рак товстої кишки - захворювання, в розвитку якого беруть участь фактори зовнішнього середовища ( в тому числі і дієта). Це вкрай важливо з точки зору профілактики онкологічних захворювань.
Тому вживання соєвих продуктів позитивно вплине на ваше здоров'я.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу