Адже в першу чергу гранатовий сік позитивно впливає кров та її склад, збагачує мікроелементами, вітамінами, глюкозою, очищає від вільних радикалів і холестеринових бляшок низької щільності. Гранатовий сік значно покращує кровотворну функцію, підвищує рівень гемоглобіну в крові.
Тому сік граната рекомендують вживати вагітним і донорам.
Регулярне вживання гранатового соку сприяє профілактиці ракових захворювань, особливо раку простати, тому гранатовий сік рекомендований чоловікам.
Травний тракт також позитивно висловлюється на вплив гранатового соку, напій підвищує секрецію залоз, поліпшує апетит, допомагає при діареї і надає сечогінну дію. Пектин, танін і фолацін, що містяться в соку здатні мінімізувати запальні процеси в шлунку.
Імунна система також позитивно реагує на вживання гранатового соку. Користь цього напою полягає в зміцненні захисних функцій, посиленні опірності організму. Сік є прекрасною профілактикою респіраторних і вірусних інфекцій. При болях у горлі гранатовий сік застосовують як полоскання, розбавляючи його з теплою водою.
Гранатовий сік рекомендують вживати гіпертонікам, цей напій чудово нормалізує тиск, позитивно діє на серцевий м'яз, є профілактикою багатьох серцево-судинних захворювань.
Вживання гранатового соку і протипоказання:
Гранатовий сік, не дивлячись на величезну користь, може нанести і шкоду організму. Його не рекомендують вживати в чистому вигляді, найкраще розбавляти соками інших ягід, фруктів або овочів, водою. Кислоти, що містяться в соці, згубно впливають на зубну емаль. Також в чистому вигляді сік володіє сильним в'язким дією і може викликати запор.
Людям з виразковими захворюваннями шлунка та дванадцятипалої кишки, сік граната пити не можна, також як і тим, у кого підвищена кислотність шлункового соку, гастрит, панкреатит.