Зелений чай - смачний та корисний напій, але вживати його можна не всім.
Зелений чай та вагітність
До категорії підвищеного ризику входять вагітні жінки. За твердженням експерта, кофеїн, що входить до складу чаю, перешкоджає засвоєнню фолієвої кислоти. А значить, для розвитку дитини в утробі матері можуть створитися не найсприятливіші умови.
З цієї ж причини (велика кількість таніну) тонізуючий напій варто уникати людям, з діагностованими глаукомою та гіпертонією. Будь-яке перевищення дози кофеїну може спричинити нові ускладнення зі здоров'ям.
Танін здатний подразнювати слизову оболонку шлунка та викликати запальні процеси. Щоб не загострювати наявні проблеми зі здоров'ям, потрібно виключити зелений чай зі свого раціону тим, у кого є виразка шлунка, а також виразка або інші хвороби дванадцятипалої кишки.
Якщо відмовитись від улюбленого напою вам важко, можна змінити звичку пити його відразу після їжі. Набагато менше шкоди він принесе, якщо пити напій за годину після завершення трапези.
А ось готувати заздалегідь улюблений напій не варто - в охолодженому стані він набагато шкідливіший, ніж теплий.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу