Вчені з Університету Джонса Хопкінса дійшли цікавих висновків.
Дієта для вагітних
Майбутні мами, які дотримуються середземноморської дієти, на 20% рідше стикаються з небезпечним підвищенням артеріального тиску в період вагітності або прееклампсією. Американські дослідники вивчали харчові переваги понад 8500 вагітних протягом двох десятків років. Ті жінки, які часто вживали фрукти, овочі, цільнозернові, оливкову олію та рибу, більш ніж на 20% рідше стикалися з небезпечним ускладненням.
Прееклампсія відзначається у період вагітності, за статистикою, у 5% жінок. Вона провокує різкі стрибки артеріального тиску, що наражають матір та її майбутню дитину на небезпеку. Висновки є дуже значними, оскільки зараз у розпорядженні медицини є лише кілька видів інтервенцій, що дозволяють у період вагітності зменшити ризик прееклампсії.
Середземноморська дієта включає велику кількість фруктів, овочів, хліба та інших злаків. Оливкова олія є основним джерелом жиру, а молочні продукти, яйця та м'ясо використовують у невеликих кількостях. Попередні дослідження пов'язували цю дієту зі скороченням ризику хвороб серця, інфарктів, інсультів та діабету.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу