Обмеження в їжі можуть провокувати у людей дратівливість.
Поганий настрій на дієті
В чому ж причина частого поганого настрою людей, які довго сидять на різних дієтах. За словами фахівця, у всьому винен дефіцит корисних речовин, який утворюється в організмі через мізерність раціону.
Поганий настрій, тривожність, дратівливість під час дієти може бути наслідком дефіциту триптофану. Ця амінокислота необхідна організму для синтезу серотоніну, який іноді називають «гормоном радості» або «гормоном щастя».
Досить часто неповноцінне харчування (особливо якщо людина недоотримує білок), здатне викликати зміну емоційного фону, погіршення настрою і навіть сильну тривожність. Значною мірою це може бути пов’язане з тим, що в організмі утворився дефіцит однієї з амінокислот, яка називається триптофаном. Він служить у нашому організмі попередником для синтезу серотоніну. При незбалансованому харчуванні у 90 відсотках випадків одним із наслідків буде зниження емоційного фону.
Як уникнути проблем?
Щоб уникнути проблем із настроєм, рекомендовано додати до свого раціону ряд продуктів.
Для того, щоб навіть при дотриманні дієти не було ризику дефіциту триптофану, щодня в харчуванні повинні бути його джерела. Найбільше триптофану в червоній і чорній ікрі, але цей продукт через різні причини не може бути щодня в нашому харчуванні. Потрібно віддавати перевагу доступним продуктам – твердим сирам, горіхам, тофу та іншим соєвим продуктам, а також м’ясу кролика, курки та індички.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу