Продукти для зміцнення емалі зубів
15:30, 18 Лют 2019 · Категорія: Стоматологія · Переглядів 1518 ·
При нездоровій дієти з низьким вмістом жирів і мікроелементів зуби стають ламкими, чутливими, а на їх поверхні утворюються плями. Ясна також починають кровоточити і піддаватися різним видам мікробів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Причини виникнення карієсу і проблем з яснами можуть бути в агресивному середовищі навколо них, а також, можливо, при відсутності необхідних поживних речовин.
ВІТАМІН С
Вчені спостерігали за мікроскопічними зразками тканин ясен людей, в їжі яких міститься мало вітаміну С. Ясна цих людей сильно пошкоджені - колаген і інші структурні компоненти цієї тканини знаходяться в стані тривоги. Після того, як учасники дослідження отримували 70 мг вітаміну С щодня протягом шести тижнів, стан тканин помітно змінився, а поверхня ясен вирівнялася.
Сьогодні в якості терапевтичного заходу лікарі призначають близько 500 мг вітаміну С, а для профілактики від 70 до 100 мг на день.
Джерела вітаміну С добре відомі. Такі свіжі фрукти і овочі, відвар шипшини або чорниці, квашена капуста, петрушка. Фахівці рекомендують рівномірно розподіляти продукти, багаті вітаміном С протягом дня, оскільки велика частина його не всмоктується, а просто виводиться з організму.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звичка, яка руйнує зубну емаль
КАЛЬЦІЙ
За словами лікарів, ідеальна добова доза кальцію становить близько 1200 мг. В основному він виходить через споживання молока і молочних продуктів. Причинами низького вмісту кальцію є дієта або активний спорт, часта втома, нервове напруження, важкі операції або травми, переміщення в іншу кліматичну зону. У таких випадках рекомендується додаткове споживання кальцію. Це особливо корисно для жінок, які страждають більше при дефіциті кальцію.
Дві чашки свіжого молока або йогурту, 20-30 г жовтого сиру і 100 г сиру ледь забезпечують щоденну дозу кальцію. Якщо у людини проблеми з травленням, необхідний кальцій не засвоюється, і навіть якщо ми будемо їсти більше молочних продуктів, ми все одно будемо страждати від нестачі цього елементу. Важливо знати, що для максимального засвоєння кальцію з продуктів необхідні магній, вітаміни D і K. Тобто багато зелених салатів, риби або риб'ячого жиру.
Одним з найбагатших джерел кальцію є кунжут - знайоме всім дрібне зерно, яким посипають хліб, булочки або іншу випічку. За словами дієтологів, вживання жменьки кунжуту на день забезпечить організм необхідною кількістю кальцію, а також корисною клітковиною.
Добову дозу кальцію можна отримати і випиваючи один літр свіжого молока або йогурту, з'їдаючи 200 г твердого сиру, 4 баночки консервованих сардин, 50 г мигдалю, 300 г бананів.
ФОЛІЄВА КИСЛОТА
Фолієва кислота (або фолацин) - це речовина, яка належить до групи водорозчинних вітамінів - вітамін B9. Фолацин - це кофермент, необхідний організму для накопичення м'язової маси і утворення гемоглобіну, оскільки він бере участь в синтезі амінокислоти серину і нуклеїнових кислот в метаболізмі тирозину, аскорбінової кислоти (вітамін С) і вітаміну В12.
Цей вітамін також надзвичайно важливий для здоров'я ясен. Його може бути недостатньо, навіть якщо в крові достатньо.
Тому фолієву кислоту часто додають в комплекс вітамінів групи В.
Найкращими джерелами фолієвої кислоти є пивні дріжджі, печінка, боби і зелений салат. Якщо навіть щось з цього списку є кожен день на вашому столі, ви можете обійтися без вітамінного комплексу. Ці продукти містять вітаміни групи В в достатній кількості і оптимальної комбінації.
ВІТАМІН С
Вчені спостерігали за мікроскопічними зразками тканин ясен людей, в їжі яких міститься мало вітаміну С. Ясна цих людей сильно пошкоджені - колаген і інші структурні компоненти цієї тканини знаходяться в стані тривоги. Після того, як учасники дослідження отримували 70 мг вітаміну С щодня протягом шести тижнів, стан тканин помітно змінився, а поверхня ясен вирівнялася.
Сьогодні в якості терапевтичного заходу лікарі призначають близько 500 мг вітаміну С, а для профілактики від 70 до 100 мг на день.
Джерела вітаміну С добре відомі. Такі свіжі фрукти і овочі, відвар шипшини або чорниці, квашена капуста, петрушка. Фахівці рекомендують рівномірно розподіляти продукти, багаті вітаміном С протягом дня, оскільки велика частина його не всмоктується, а просто виводиться з організму.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звичка, яка руйнує зубну емаль
КАЛЬЦІЙ
За словами лікарів, ідеальна добова доза кальцію становить близько 1200 мг. В основному він виходить через споживання молока і молочних продуктів. Причинами низького вмісту кальцію є дієта або активний спорт, часта втома, нервове напруження, важкі операції або травми, переміщення в іншу кліматичну зону. У таких випадках рекомендується додаткове споживання кальцію. Це особливо корисно для жінок, які страждають більше при дефіциті кальцію.
Дві чашки свіжого молока або йогурту, 20-30 г жовтого сиру і 100 г сиру ледь забезпечують щоденну дозу кальцію. Якщо у людини проблеми з травленням, необхідний кальцій не засвоюється, і навіть якщо ми будемо їсти більше молочних продуктів, ми все одно будемо страждати від нестачі цього елементу. Важливо знати, що для максимального засвоєння кальцію з продуктів необхідні магній, вітаміни D і K. Тобто багато зелених салатів, риби або риб'ячого жиру.
Одним з найбагатших джерел кальцію є кунжут - знайоме всім дрібне зерно, яким посипають хліб, булочки або іншу випічку. За словами дієтологів, вживання жменьки кунжуту на день забезпечить організм необхідною кількістю кальцію, а також корисною клітковиною.
Добову дозу кальцію можна отримати і випиваючи один літр свіжого молока або йогурту, з'їдаючи 200 г твердого сиру, 4 баночки консервованих сардин, 50 г мигдалю, 300 г бананів.
ФОЛІЄВА КИСЛОТА
Фолієва кислота (або фолацин) - це речовина, яка належить до групи водорозчинних вітамінів - вітамін B9. Фолацин - це кофермент, необхідний організму для накопичення м'язової маси і утворення гемоглобіну, оскільки він бере участь в синтезі амінокислоти серину і нуклеїнових кислот в метаболізмі тирозину, аскорбінової кислоти (вітамін С) і вітаміну В12.
Цей вітамін також надзвичайно важливий для здоров'я ясен. Його може бути недостатньо, навіть якщо в крові достатньо.
Тому фолієву кислоту часто додають в комплекс вітамінів групи В.
Найкращими джерелами фолієвої кислоти є пивні дріжджі, печінка, боби і зелений салат. Якщо навіть щось з цього списку є кожен день на вашому столі, ви можете обійтися без вітамінного комплексу. Ці продукти містять вітаміни групи В в достатній кількості і оптимальної комбінації.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: