Американський стоматолог Сем Джетва розповів, що трав'яні чаї з вже доданими під час виробництва підсолоджувачами або додатковим цукром підвищують чутливість зубів, повільно руйнують емаль і провокують розвиток карієсу.
Шкідливий чай для зубів
На думку стоматолога, вживання солодкого чаю дозволяє молекулам цукру проникати у всі важкодоступні місця ротової порожнини та «прилипати» до поверхні зубів. Тривале перебування цього липкого шару на зубах може призвести до вживання його особливими бактеріями, які в процесі життєдіяльності виділяють кислоти.
Ці кислоти вимивають кальцій та фосфор із зубів, що сприяє підвищенню їх чутливості, збільшує ризик розвитку карієсу та негативно позначається на міцності емалі. Лікар також зазначив, що деякі чаї містять шматочки сублімованих фруктів, таких як вишня чи манго. Низький вміст у висушених фруктах води сприяє підвищенню їх липкості, що сприяє їх застряганню в міжзубних проміжках.
Це означає, що частки можуть залишатися в ротовій порожнині протягом тривалого часу, провокуючи появу карієсу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу