Хімічні речовини, що містяться в харчових упаковках, здатні проникати в організм вагітних жінок і негативно впливати на мозок плода. Наслідком такого впливу можуть стати інтелектуальні проблеми, які проявляться через роки.
Шкода харчової плівки для дітей
Про небезпеку речовин з харчових упаковок повідомили вчені з Медичної школи Ікана в Маунт-Синай (США) і Університету Карлстада (Швеція).
У цьому науковому проекті взяли участь 718 жінок, які перебували на першому триместрі вагітності. Зразки їхньої крові і сечі були проаналізовані фахівцями на предмет вмісту хімічних речовин. Зокрема, дослідників цікавила можлива наявність в зразках бісфенолу А, пестицидів, фталатів.
У народжених потім дітей вчені відстежували розвиток інтелектуальних здібностей. В результаті вони виявили кореляцію: у жінок, аналізи яких при вагітності демонстрували високий вміст хімікатів в організмі, діти в 7-річному віці частіше виявляли знижений коефіцієнт інтелекту (найнижчими показниками при цьому відрізнялися хлопчики).
Саме негативний вплив на розвиток мозку і інтелект дітей надав бісфенол, констатували автори роботи. В їжу, а з нею і в організми людей він потрапляє з пластикового посуду, контейнерів, пляшок, харчової плівки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей