Консультант з харчування Рейчел Файн розповіла, що одним із незамінних для щоденного раціону продуктів є авокадо. Його можна використовувати при приготуванні різних страв. Авокадо містить багато мононенасичених жирів, завдяки чому можна знизити сплески цукру в крові. Крім того, в цьому овочі присутні вітаміни В і С, жир та антивікові антиоксиданти, такі як фолієва кислота, магній, лютеїн та бета-каротин. Цей продукт також сприяє росту корисних бактерій у кишечнику.
Антивіковими вважаються і лосось, атлантична скумбрія, тріска, оселедець і навіть консервований тунець, оскільки в них міститься найбільше жирних кислот. Дієтолог Марісса Мешулам додала, що у щоденному меню має бути і зелень. Вона уповільнює старіння мозку. Відмінно підійдуть шпинат, капуста і рукола, оскільки в них міститься велика кількість вітаміну К. Цей нутрієнт має протизапальну дію і запобігає хворобам серця та судин, а також остеопорозу та остеоартриту. Мешулам порекомендувала не забувати про користь ягід та горіхів.
Саме горіхи позитивно впливають на роботу мозку та запобігають розвитку деменції. Лікарі рекомендують вживати й інші продукти, які допомагають покращити когнітивні функції після 50 років.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу