Поролонові губки для миття посуду забруднюються дуже швидко, і змінювати їх слід якнайчастіше.
Щітка для миття посуду замість губки
Багато людей недооцінюють небезпеку цих кухонних аксесуарів. Тим часом губки через свою пористу структуру затримують на собі (навіть після ретельного ополіскування) велику кількість частинок їжі, що служать живильним середовищем для розмноження бактерій.
В губці, яка використовувалася за призначенням лише три дні, вже встигла розвинутись ціла спільнота мікроорганізмів. Йдеться про ентеробактерії, їх також прийнято називати бактеріями групи кишкової палички, коліформних бактеріях, стафілококах, дріжджах і плісняві.
Одними з найшкідливіших мікробів, що мешкають на кухонних губках для посуду, є клебсієли. Під впливом цих бактерій розвиваються захворювання дихальних шляхів, утворення слизової тканини, кишкові інфекції, суглобові запалення, сепсис. Фахівець констатувала, що для профілактики небезпечних захворювань губки, якими миється посуд, потрібно міняти якнайчастіше.
Рекомендується змінювати поролонову губку щотижня. Також важливо використовувати окремі губки для миття посуду, овочів та фруктів, раковини, кухонних поверхонь.
Замість губок для миття посуду гігієнічніше використовувати щітки, оскільки ті краще піддаються дезінфекції.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу