Результати нового дослідження довели, що спаржа може усувати прояви похмілля. Фахівці з Інституту медичних досліджень та Національного університету Чеджу перевірили, як молоді пагони і листя спаржі впливають на клітини печінки. За допомогою біохімічного порівняння вчені вивчили вплив вичавки зі спаржі на клітини щурячої і людської печінки.
Спаржа позбавить від похмілля
Дослідники з Кореї визначили рівень активних форм до використання екстракту спаржі і після, в результаті чого було відмічено 70-процентне зниження. Крім того, в клітинах печінки істотно скоротився вміст токсинів. Діяльність основних ферментів, які беруть участь у процесі розщеплення спиртних напоїв і продуктів їх розпаду, явно активізувалася. Альдегіддегідрогеназа і алкогольдегідрогеназа діяли в 2 рази ефективніше після вживання листя спаржі. Виходить, що спаржа є антиоксидантом, потужним каталізатором і стимулятором при засвоєнні спиртного. Таким чином, листя спаржі, які зазвичай викидаються, володіють ще більшим потенціалом для використання в терапевтичних цілях, спрямованих на захист печінки. Саме листя містять найбільшу кількість корисних речовин.
«Вміст токсинів в клітинах було істотно знижено за рахунок застосування вичавки з пагонів і листя спаржі, - коментує керівник дослідження лікар Юн Кім. - Отримані дані підтверджують те, що біологічні властивості продукту допомагають при похміллі, а також захищають клітини печінки ».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу