Японська кухня зараз знаходиться на хвилі своє популярності. Не можна заперечувати, що страви японської кухні багатьом до смаку, проте наскільки вони безпечні для здоров'я?
страви японської кухні є дуже популярними
Інгрідієнти з яких виготовляють суші й справді містять багато корисних речовин. Вони багаті на значну кількість вітамінів та мікроелементів, а їх поєднання дозволяє наситити організм достатньою кількістю поживних речовин. Рис, як основа ролів вважається дієтичним продуктом, проте він цілком здатен втамувати голод. Водорості норі є цінним джерелом йоду, а васабі володіє антисептичними властивостями.
Проте суші можуть бути й шкідливими, особливо у тих випадках, коли ними зловживати. Надмірне вживання ролів може призвести до перенасичення організму йодом, а вживання суші з тунцем може перевищити норму ртуті в організмі. Роли з авокадо можуть призвести до появи алергії, адже як відомо авокадо дуже поширений алерген. Якщо ж налягати на васабі то є ризик утворення захворювань шлунково-кишкового тракту.
Суші можуть бути корисними для нашого організму, проте лише тоді, коли вживати їх згідно з рекомендаціями лікарів: не частіше 2-3 разів на тиждень. Дітям до семи років харчуватись продуктами японської кухні не рекомендується.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми