В Університеті Торонто провели дослідження, яке підтвердило, що вживання меду знижує ризик розвитку серцево-судинних хвороб.
Користь меду
Клінічні випробування показали, що вживання продукту на голодний шлунок знижує в крові рівень глюкози, а також тригліцеридів та "шкідливого" холестерину. В експерименті, який тривав вісім тижнів, взяли участь понад 1100 добровольців. Щодня вони приймали 40 г меду (дві столові ложки). З’ясувалося, що на організм досліджуваних продукт мав нейтральний чи сприятливий вплив.
Ведучий автор роботи Джон Сівенпайпер заявив, що не закликає вживати мед щодня, якщо ви намагаєтеся обмежити споживання цукру. Але, якщо ви використовуєте часто столовий цукор, а також інші підсолоджувачі, їх можна замінити медом і тим самим зміцнити здоров’я серцево-судинної системи.
Зазначимо, що в складі меду містяться різні вітаміни, зокрема, В, К, Е, С, провітамін А, а також цінні мікроелементи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?