Для підтримки здоров’я очей необхідно вживати продукти з високим вмістом бета-каротину, а також час від часу жувати жуйку.
Користь жуйки
Насамперед це чорниця та лохина. Але робити з ягід варення не варто – у ньому для очей не залишиться нічого цікавого.
Речовини, що містяться в чорниці і лохині, стимулюють мікроциркуляцію крові і живлення очного нерва.
Жувальна гумка покращує кровообіг та підживлення для очей. Але жувати її слід у розумних межах.
Великий вміст бета-каротину в зелених листових овочах, наприклад, зеленій цибулі, петрушці та кропі. Водночас при надмірному вживанні зелені зростає ризик розвитку варикозу та подагри у людей після 35 років.
Нове дослідження американських кардіологів визначило кількість порцій рослинних продуктів зниження ризику смерті та хронічних захворювань.
Американські дослідники проаналізували дані близько двох мільйонів чоловік і дійшли висновку, що дві з п’яти порцій, що з’їдаються людиною, на день повинні містити фрукти, а решта трьох — овочі. Вони радять заповнювати принаймні половину тарілки фруктами та овочами при кожному прийомі їжі.
Це співвідношення дає найбільшу користь з погляду профілактики хронічних захворювань і є досяжним для більшості людей. Отриманий результат важливо донести до тих, хто рідко їсть фрукти чи овочі, адже навіть у помірних кількостях вони дуже корисні.
Вчені вважають, що помірне споживання шоколаду сприяє здоров’ю кровоносних судин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?