Фрукти і овочі з багатьох причин особливо корисні для вагітних. Вони допомагають знизити ризик розвитку інфекцій дихальних шляхів. Такі дані показало нове дослідження американських вчених.
вагітність
Бостонський дослідний інститут провів велику роботу по вивченню корисних властивостей продуктів і їх впливу на здоров'я вагітних. Виявилося, що щоденне вживання в їжу, принаймні, семи порцій фруктів і овочів істотно зменшує ризик розвитку інфекцій дихальних шляхів у майбутніх матерів. Ці інфекції можуть бути дуже небезпечні - як для матері, так і для малюка, привести до пневмонії та астми. Тому така смачна профілактика буде тут до речі.
Вчені давно вивчили корисні властивості овочів і фруктів. Але їх вплив на здоров'я вагітних раніше не розглядалося. В ході дослідження були задіяні понад тисячу жінок на різних термінах вагітності. Дослідницькій групі вдалося встановити, що майбутні матері, що з'їдають щодня багато фруктів і овочів, захищені від інфекцій дихальних шляхів на 26 відсотків краще, ніж ті, хто цього не робить.
Це дає підставу для рекомендацій майбутнім мамам - дари природи допоможуть вам і вашому малюкові впоратися з хворобами і поліпшити імунітет.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу