Це дуже маслянистий і смачний горіх, але не кожному він піде на користь.
кедрові горіхи
Мікроелементи та вітаміни кедрових горіхів, що містяться в 50 г цих ласощів, — оптимальна денна порція корисних речовин для нашого організму. Насамперед, це кілька десятків різних амінокислот, які збагачують нас легкозасвоюваним білком. Кедрові горіхи перевершують побратимів за вмістом фосфоліпідів - елементів, необхідних для утворення нових клітин та зміцнення імунної системи.
А ще ці горішки покращують роботу щитовидної залози та нормалізують рівень холестерину. Їх корисно гризти у чистому вигляді та додавати у рецепти страв з горіхами. Наприклад, можна приготувати теплий салат з курячої грудки, пекінської капусти та оливок, заправивши його соусом з оливкової олії, гірчиці, жовтків та бальзамічного оцту. Яскравим штрихом до страви стане жменя смажених кедрових горішків.
Обережність щодо них варто проявити людям із надмірною вагою, хворобами печінки та жовчовивідних шляхів.