Це може допомогти людям, котрі борються з цією хворобою.
ожиріння
В даний час більшість стратегій схуднення ґрунтується на моделі енергетичного балансу, яка називає основною причиною надлишку ваги ситуацію, коли людина споживає енергії більше, ніж витрачає. Однак статистика показує, що кількість людей з ожирінням і пов'язаних із надмірною вагою захворювань постійно зростає.
Дослідники з Гарвардського, Корнеллського та Каліфорнійського університетів висунули нове пояснення, засноване на вуглеводно-інсуліновій моделі, яка, на їхню думку, краще пояснює ожиріння та його біологічні причини. Відповідно до неї, головна причина ожиріння — надмірне споживання їжі з високим глікемічним індексом, зокрема продуктів із високим ступенем переробки, швидких вуглеводів.
Викликані їх споживанням гормональні відповіді запускають масштабну перебудову метаболізму людини, що призводить до накопичення жиру та збільшення ваги. При споживанні продуктів із високим ступенем переробки організм посилює секрецію інсуліну та пригнічує секрецію глюкагону. Це дає сигнал жировим клітинам накопичувати калорії, що призводить до їх нестачі в м'язах та інших метаболічно активних тканинах. Мозок отримує інформацію про нього, що викликає почуття голоду. Крім того, у спробах заощадити паливо уповільнюється метаболізм.