ТОП 8 продуктів, які попереджують рак молочної залози
11:00, 19 Лист 2016 · Категорія: Жіноче здоров'я, Рак і пухлини · Переглядів 2205 ·
Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щороку у світі виявляють до 1 млн. нових випадків захворювання на рак молочної залози. Запобігти цій проблемі можна, внісши в свій раціон певні продукти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Риба
Перше місце в списку продуктів, на які слід налягати, щоб уберегтися від раку грудей займає жирна риба. Цей продукт допомагає знизити ризик розвитку раку молочної залози на цілих 14%. Згідно з даними дослідження, опублікованого в British Medical Journal, за участю 800 тисяч випробовуваних, у тих, хто регулярно їсть жирну рибу, більш низький ризик розвитку раку молочної залози.
Жирна риба містить велику кількість омега-3 поліненасичених жирних кислот, відповідальних за регулювання роботи кровоносних судин і активності імунної системи. Омега-3 жирні кислоти, що містяться в такій рибі, як скумбрія, озерна форель, тунець і лосось, особливо важливі для нашого здоров'я і необхідні для профілактики раку і хвороб серця.
Види омега-3 також містяться в насінні льону, волоських горіхах і зелених листових овочах.
Ягоди
Ягоди смачні і корисні, тому абсолютно немає причин обходити увагою цей продукт. Ягоди, а особливо полуниця і малина, багаті елаговою кислотою, яка захищає від раку шкіри, сечового міхура, легенів, стравоходу та раку молочної залози.
Боби
Цей продукт багатий клітковиною, споживання якої, як з'ясували вчені, сприяє зниженню ризику раку молочної залози. Кожні 10 грамів клітковини (близько половини чашки бобів), знижують ризик розвитку раку грудей на 7%. Якщо ви не прихильниця бобів, просто налягайте на продукти з високим вмістом клітковини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зменшити біль під час місячних
Броколі
Дієта, багата хрестоцвітими овочами, допомагає тим, хто поборов рак молочної залози, уникнути рецидиву. Органічне з'єднання сульфорафан, що міститься в овочах сімейства хрестоцвітних, допомагає боротися з поширенням пухлини. Не обмежуйте себе у споживанні брокколі, капусти калє та інших видів капусти.
Молочні продукти
Регулярне споживання молочних продуктів зумовлює високий рівень вітаміну D і кальцію, а результати дослідження, проведеного в 2006 році доводили, що еквівалент 2000 МО вітаміну D і 12 хвилин перебування на сонці в день можуть знизити ризик раку молочної залози на цілих 50%. Однак слід віддавати перевагу знежиреним молочним продуктам, стверджують фахівці.
Гранати
Лабораторні дослідження показали, що багаті антиоксидантами гранатовий сік і екстракт гранату пригнічують ріст клітин раку молочної залози (а також раку простати, товстої кишки та легень).
Червоні і помаранчеві фрукти і овочі
Фрукти і овочі з високим вмістом каротиноїдів допомагають знизити ризик агресивної форми раку молочної залози на 20%, з'ясували вчені. Так що частіше ставте на стіл помідори, моркву, диню.
Куркума
Ця спеція жовтого кольору, найбільш часто зустрічається в каррі, має протизапальні та антисептичні властивості, а активний компонент куркуми - куркумін, показує багатообіцяючу активність в пригніченні росту клітин раку молочної залози.
Перше місце в списку продуктів, на які слід налягати, щоб уберегтися від раку грудей займає жирна риба. Цей продукт допомагає знизити ризик розвитку раку молочної залози на цілих 14%. Згідно з даними дослідження, опублікованого в British Medical Journal, за участю 800 тисяч випробовуваних, у тих, хто регулярно їсть жирну рибу, більш низький ризик розвитку раку молочної залози.
Жирна риба містить велику кількість омега-3 поліненасичених жирних кислот, відповідальних за регулювання роботи кровоносних судин і активності імунної системи. Омега-3 жирні кислоти, що містяться в такій рибі, як скумбрія, озерна форель, тунець і лосось, особливо важливі для нашого здоров'я і необхідні для профілактики раку і хвороб серця.
Види омега-3 також містяться в насінні льону, волоських горіхах і зелених листових овочах.
Ягоди
Ягоди смачні і корисні, тому абсолютно немає причин обходити увагою цей продукт. Ягоди, а особливо полуниця і малина, багаті елаговою кислотою, яка захищає від раку шкіри, сечового міхура, легенів, стравоходу та раку молочної залози.
Боби
Цей продукт багатий клітковиною, споживання якої, як з'ясували вчені, сприяє зниженню ризику раку молочної залози. Кожні 10 грамів клітковини (близько половини чашки бобів), знижують ризик розвитку раку грудей на 7%. Якщо ви не прихильниця бобів, просто налягайте на продукти з високим вмістом клітковини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зменшити біль під час місячних
Броколі
Дієта, багата хрестоцвітими овочами, допомагає тим, хто поборов рак молочної залози, уникнути рецидиву. Органічне з'єднання сульфорафан, що міститься в овочах сімейства хрестоцвітних, допомагає боротися з поширенням пухлини. Не обмежуйте себе у споживанні брокколі, капусти калє та інших видів капусти.
Молочні продукти
Регулярне споживання молочних продуктів зумовлює високий рівень вітаміну D і кальцію, а результати дослідження, проведеного в 2006 році доводили, що еквівалент 2000 МО вітаміну D і 12 хвилин перебування на сонці в день можуть знизити ризик раку молочної залози на цілих 50%. Однак слід віддавати перевагу знежиреним молочним продуктам, стверджують фахівці.
Гранати
Лабораторні дослідження показали, що багаті антиоксидантами гранатовий сік і екстракт гранату пригнічують ріст клітин раку молочної залози (а також раку простати, товстої кишки та легень).
Червоні і помаранчеві фрукти і овочі
Фрукти і овочі з високим вмістом каротиноїдів допомагають знизити ризик агресивної форми раку молочної залози на 20%, з'ясували вчені. Так що частіше ставте на стіл помідори, моркву, диню.
Куркума
Ця спеція жовтого кольору, найбільш часто зустрічається в каррі, має протизапальні та антисептичні властивості, а активний компонент куркуми - куркумін, показує багатообіцяючу активність в пригніченні росту клітин раку молочної залози.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: