Тривале пережовування допомагає підтримувати здорове травлення.
Користь тривалішого пережовування їжі
Пережовування кожного шматочка їжі не менше 30 разів може допомогти у боротьбі з такими захворюваннями, як діабет та серцеві захворювання. Звичка ковтати великі шматки їжі може спричинити запалення кишечника, а також зруйнувати клітини імунітету, що зберігаються в ньому.
Підтримка кишечника в хорошій формі може запобігти передачі білка, пов'язаного з хворобою Паркінсона, з кишечника в мозок. А діабет 2 типу, серцеві захворювання та депресія також пов'язані з поганою роботою кишечника.
У середньому людина пережовує їжу всього 10 секунд. Але ретельне пережовування кожного шматочка може зберегти здоров'я кишечника за рахунок "попереднього перетравлення" їжі. Кожен шматочок розщеплюється слиною і доставляється в більш засвоюваній формі, не напружуючи кишечник.
Кишечник є центром нашого тіла. Все в нашому тілі прямо чи опосередковано пов'язане з нашим кишечником.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми