Похмілля можна уникнути, якщо дотримуватись кількох порад.
Профілактика похмілля
Їжте добре, перш ніж пити алкоголь
Якщо ви знаєте, що збираєтеся випити кілька напоїв, краще заздалегідь з’їсти поживну їжу з високим вмістом антиоксидантів.
Це заповнить ваш шлунок і сповільнить всмоктування алкоголю в кровообіг. Антиоксиданти допомагають зменшити пошкодження клітин. Однак навіть шашлик о 3 годині ночі буде кращим варіантом, ніж зовсім не їсти.
Продукти, багаті цинком
Ферменти, що беруть участь у розщепленні алкоголю організмом, залежать від цинку, і дефіцит цього важливого мінералу може потенційно сприяти пошкодженню печінки, викликаному алкоголем.
Хороші джерела цинку включають органічне м’ясо та молочні продукти, вирощені на траві, рибу та молюсків, горіхи, насіння та яйця. Бобові, такі як сочевиця та нут, також містять цинк, але в менш біодоступній формі, яка часто пригнічується вмістом в них фітатів, тому найкраще замочити їх перед їжею, щоб збільшити засвоєння.
Збалансуйте рівень цукру в крові
Білок може допомогти стабілізувати рівень цукру в крові, тому переконайтеся, що ваша вечеря містить пристойну порцію, і спробуйте перекусити багатим білком перед сном.
Якщо печінка не справляється, можуть виникнути симптоми похмілля.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як зробити свято для дітей, які не вірять в диво?
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей