Нутриціолог та дієтолог Сара Гароне розповіла про небезпечні ускладнення звички регулярно пити вино та назвала серед них рак.
Щоденний келих вина
Спеціалістка повідомила, що малі дози вина, які дозволяють собі люди, можуть викликати розвиток толерантності до алкоголю, що виникає через те, що рецептори мозку адаптуються до його дії. Зазвичай подібна толерантність спонукає організм збільшувати прийняту дозу спиртного. Тим часом ефект вина та його шкідливий вплив на організм тісно пов'язані з кількістю випитого, констатувала експерт.
«Щодо безпечної норми для жінок вважається один келих на день, для чоловіків – два», - зазначила дієтолог Гароне.
Регулярне перевищення цієї кількості може давати токсичний ефект, що підвищує ризики захворювань, включаючи таке небезпечне як рак.
«Навіть невелика кількість вина щодня підвищує ризик розвитку раку мозку, шиї, стравоходу, печінки, грудей та товстої кишки», – попередила експерт.
Також дієтолог звернула увагу на те, що алкогольні напої мають високу калорійність і можуть «допомогти» придбати зайву вагу. Випиваючи келих вина у 150 мл, людина отримує до 125 кілокалорій.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?