Група дослідників Університету Монпельє у Франції з'ясувала, що квашена капуста та деякі кисломолочні продукти допомагають захиститися від коронавірусу.
Квашена капуста
За даними дослідників, різні види капусти користуються особливою популярністю у країнах, де було зафіксовано найнижчі показники смертності від COVID-19.
Наприклад, до них належать Південна Корея та Німеччина: у раціоні жителів обох країн присутні квашена капуста та кімчі. Ці продукти містять антиоксиданти, що захищають організм від патогенів, та знижують ймовірність протікання коронавірусу у важкій формі.
Низький рівень смертності від коронавірусної інфекції спостерігається також у Туреччині, Болгарії та Греції. Вчені пов'язують це з тим, що люди споживають багато йогурту та кефіру.
Ці кисломолочні продукти теж містять антиоксиданти, зазначають експерти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?