Науковці з США розповіли про дієту, яка знижує ризик інсульту.
Дієта для профілактики інсульту
Дослідники пояснили, що більша частина холестерину в крові виробляється в печінці і використовується для будівництва клітин. Однак жирні харчові вироби містять відносно високу кількість речовини, що може привести до накопичення його в крові. Це загрожує утворенням твердих відкладень на внутрішній поверхні артерій, процес, який лежить в основі більшості захворювань серця та інсультів.
В ході метааналізу вчені прийшли до висновку, що надання переваги дієті з акцентом на фрукти, овочі, цільні злаки, нежирні або знежирені молочні продукти, пісне м’ясо, курку, рибу або рослинні білки, серед яких горіхи і насіння, суттєво знижує ризики гострого порушення кровопостачання мозку.
У свою чергу насичені жири, які в основному містяться в продуктах тваринного походження, таких як м’ясо молочні харчові вироби, слід замінити на поліненасичені, приміром, кукурудзяна або соєва олії. Не можна при цьому зловживати цукром і сіллю.
Що стосується яєць, біля яких ведуться останнім часом суперечки в наукових колах, американські вчені вважають, що їх вживання недостовірно пов’язане з ризиком серцево-судинних захворювань. Найрозумніше рішення – їсти одну штуку щодня в рамках захисту здоров’я серця.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу