Відповідний висновок зробили американські вчені в результаті власних досліджень.
білкова дієта
Дослідники медичної школи Піттсбурзького університету США виявили, що надлишок білка в їжі може підвищувати ризик розвитку атеросклерозу. Зокрема, амінокислота під назвою лейцин відіграє важливу роль у розвитку патологічних процесів, пов'язаних із формуванням бляшок та підвищенням жорсткості артерій.
Дослідження, в ході якого були проведені експерименти за участю людей та мишей, показало, що споживання понад 22% від добової норми калорій із білка може призвести до підвищеної активації імунних клітин, які відіграють роль в утворенні атеросклеротичних бляшок.
Виявилося, що надлишок білка в раціоні може негативно вплинути на макрофаги, які відповідають за виведення клітинного сміття з організму. Прагнення споживати більше продуктів, багатих на протеїн, було пов'язане з накопиченням макрофагів у стінках судин та формуванням атеросклеротичних бляшок.
Також з'ясувалося, що лейцин – амінокислота, яка міститься у продуктах тваринного походження, таких як яловичина, яйця та молоко, значною мірою провокує аномальну активність макрофагів. Вчені зазначили, що надмірне захоплення білковими дієтами може бути шкідливим для здоров'я у довгостроковій перспективі.
Тому добре обирайте дієту, котру плануєте використовувати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу
7 ознак, що дитина не висипається
Салат з крабовими паличками, сиром і помідорами
Класичний чізкейк з мандаринами: зможе приготувати кожен