Псоріаз - це автоімунне захворювання шкіри, коли організм починає атакувати сам себе.
псоріаз
При цій патології пацієнту рекомендується харчуватися обережно. Приймати їжу слід часто (разів на три години), але невеликими порціями. Це знижує навантаження на органи травлення та покращує загальне самопочуття.
Є обмеження щодо способів обробки їжі. З раціону рекомендується виключити фастфуд, жирну, гостру, смажену, копчену, мариновану їжу. Їжу рекомендується тушкувати, варити чи готувати на пару. Це полегшить роботу гепатобіліарної системи та підшлункової залози.
Під суворою забороною перебуває алкоголь. Прийом спиртного, навіть у невеликих дозах, спричиняє інтоксикацію організму, отруює його продуктами розпаду, порушує роботу органів травлення та провокує загострення хвороби.
До раціону рекомендується включити більше рослинної клітковини, яка міститься в овочах та фруктах. Продукти з клітковиною прискорюють просування калових мас у кишечнику, сприяють нормалізації випорожнень та виведенню з організму токсинів. Крім цього, у клітковині міститься багато корисних вітамінів та мікроелементів.
Хворому важливо не допускати появу зайвої ваги, оскільки це провокує розвиток патологій, які погіршують перебіг псоріазу (метаболічний синдром, цукровий діабет, ожиріння).
З часом можна привчити себе харчуватися лише правильно.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу
7 ознак, що дитина не висипається
Салат з крабовими паличками, сиром і помідорами
Класичний чізкейк з мандаринами: зможе приготувати кожен