Люди під час дієти включають в своє харчування горіхи, не підозрюючи про потенційну небезпеку.
Небезпека горіхів
При складанні дієти слід враховувати особливості певних видів горіхів і їхні властивості. Краще зверніться до експерта, який підбере оптимальний раціон для конкретного випадку. Справа в тому, що деякі види цього продукту смертельно небезпечні для людини в певних дозах. Дієтолог розповів, до яких горіхів потрібно ставитися з обережністю.
Арахіс за фактом не є горіхом, оскільки відноситься до сімейства бобових, але в народі прийнято вважати інакше. Продукт хоч і містить кремній, все ж недоліків у нього більше. Справа в тому, що неправильне приготування і зберігання рослини призводить до накопичення отруйних речовин – афлатоксинів. Згідно зі статистикою, в країнах, де даний продукт міститься в основному раціоні, значно збільшені випадки цирозу печінки і онкологічних захворювань. Винуватцем є афлатоксини, які руйнують структуру органу і провокують утворення злоякісних пухлин.
Також акуратніше потрібно ставитися до фісташок, особливо солоних. Подібний продукт не принесе користі організму, а тільки зашкодить. Дієтологи рекомендую віддати перевагу свіжій рослині, оскільки вона містить велику кількість корисних мікроелементів.
На добу можна вживати не більше 50 грам горіхів. В іншому випадку можуть виникнути проблеми зі здоров’ям через надлишків токсинів. Іноді інтоксикація є смертельно небезпечною, тому в усьому необхідно дотримуватися баланс.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу