Вчені стверджують, що каша - це один із найбільш здорових продуктів у світі, але уточнюють, що зерно має бути цілісним. На тему про те, яка каша є найкориснішою, дискусії не вщухають, але багато вчених віддають пальму першості гречці.
Ця крупа багата на клітковину, яка необхідна для правильної роботи шлунково-кишкового тракту. Крім того, харчові волокна дають довге почуття насичення, утримуючи від нездорових перекусів протягом дня. Клітковина допомагає покращити рівень холестерину в крові, що, у свою чергу, знижує ризик серцевих захворювань, діабету, інсульту та ожиріння.
Крім того, гречка – один із рекордсменів за вмістом рослинного білка, а її мінеральний склад набагато багатший, ніж у інших круп. Зокрема, вона містить залізо, марганець, мідь, магній та фосфор. За словами вчених, в одній порції каші (168 г) також є 1,58 мг ніацину, або вітаміну B3, який необхідний для перетворення вуглеводів, жирів та білків на енергію.
А ви любите гречку?