Аспірин та орегано допомагають скоротити ризик смерті від раку
17:20, 25 Бер 2016 · Категорія: Рак і пухлини · Переглядів 1906 ·
Страждаючі від раку кишечника хворі можуть знизити ризик смерті від цього зaхворювання за допомогою щоденного прийому аспірину.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
До такого висновку нещодавно дійшли британські дослідники, які протягом кількох років аналізували стан 4500 ракових пацієнтів на території Нідерландів. Цим хворим в якості альтернативи або на додаток до традиційних методик лікувaння прописувався аспірин. Всі випробовувані приймали дозування в 80 мг аспірину в день (мінімальна доза, яка прописується людям, що страждають від захворювань серцево-судинної системи). В результаті подібного роду терапії ризик смерті від раку кишечника, в середньому по контрольній групі знизився на 33%.
Але, незважаючи на очевидні плюси такої терапії, медики поки застерігають від того, щоб починати її застосовувати широкомасштабно вже зараз, так як необхідне проведення додаткових досліджень в даній області. Детальніше про лікувaння раку тонкого кишечника в Німеччині на http://bookimed.com/clinics/country=germany/illness=cancer-of-the-small-intestine/.
Разом з тим вже сьогодні існує безліч досліджень авторитетних вчених, в яких статистично доводиться користь аспірину, як можливого засобу зниження ймовірності розвитку раку, а також препарату, здатного ефективно загальмувати його розвиток. Прийом аспірину протягом трьох місяців після постановки діагнозу рак тонкого кишечника допомагає знизити ризик розвитку раку на 12%, в тому випадку якщо продовжити цей термін до 6 місяців, ця цифра збільшується до 23%, і відповідно при 9 місяцях, людина приблизно на 33% має менший шанс померти від своєї недуги.
Аспірин є вельми загадковим препаратом, оскільки переваги його застосування здоровими людьми, залишаються як і раніше неясними. Основна ж причина, по якій аспірин досі широко не використовується при лікуванні онкологічних захворювань, полягає в тому, що його регулярне вживання може викликати неприємні побічні ефекти, і зокрема фатальну внутрішню кровотечу. Чим більша доза, тим більший ризик. Це, в кінцевому рахунку, виявляється каменем спотикання для вчених, який їм ніяк не вдається обійти.
Американські ж дослідники з Університету Лонг-Айленда вважають, що і відома пряність орегано, яку часто додають в піцу і пасту, має протиракові властивості.
Вчені провели тести з клітинами раку простати в лабораторних умовах.
Дослідники звернули увагу, що раніше публікувалися результати наукових робіт, в яких говорилося, що піца знижує ризик раку. Тоді такий ефект пов'язували з лікопіном, що дає червоний колір томатів, які додають в страву. Однак співробітники Університету Лонг-Айленда вважають, що вся справа в орегано. За ефективністю впливу на рак ця спеція прирівнюється до куркуми, вважають вчені.
Раніше повідомлялося, що орегано робить смажене м'ясо менш шкідливим.
Але, незважаючи на очевидні плюси такої терапії, медики поки застерігають від того, щоб починати її застосовувати широкомасштабно вже зараз, так як необхідне проведення додаткових досліджень в даній області. Детальніше про лікувaння раку тонкого кишечника в Німеччині на http://bookimed.com/clinics/country=germany/illness=cancer-of-the-small-intestine/.
Разом з тим вже сьогодні існує безліч досліджень авторитетних вчених, в яких статистично доводиться користь аспірину, як можливого засобу зниження ймовірності розвитку раку, а також препарату, здатного ефективно загальмувати його розвиток. Прийом аспірину протягом трьох місяців після постановки діагнозу рак тонкого кишечника допомагає знизити ризик розвитку раку на 12%, в тому випадку якщо продовжити цей термін до 6 місяців, ця цифра збільшується до 23%, і відповідно при 9 місяцях, людина приблизно на 33% має менший шанс померти від своєї недуги.
Аспірин є вельми загадковим препаратом, оскільки переваги його застосування здоровими людьми, залишаються як і раніше неясними. Основна ж причина, по якій аспірин досі широко не використовується при лікуванні онкологічних захворювань, полягає в тому, що його регулярне вживання може викликати неприємні побічні ефекти, і зокрема фатальну внутрішню кровотечу. Чим більша доза, тим більший ризик. Це, в кінцевому рахунку, виявляється каменем спотикання для вчених, який їм ніяк не вдається обійти.
Американські ж дослідники з Університету Лонг-Айленда вважають, що і відома пряність орегано, яку часто додають в піцу і пасту, має протиракові властивості.
Вчені провели тести з клітинами раку простати в лабораторних умовах.
Дослідники звернули увагу, що раніше публікувалися результати наукових робіт, в яких говорилося, що піца знижує ризик раку. Тоді такий ефект пов'язували з лікопіном, що дає червоний колір томатів, які додають в страву. Однак співробітники Університету Лонг-Айленда вважають, що вся справа в орегано. За ефективністю впливу на рак ця спеція прирівнюється до куркуми, вважають вчені.
Раніше повідомлялося, що орегано робить смажене м'ясо менш шкідливим.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: