продукт, який використовується у приготуванні знаної кількості солодощів може стати причиною виникнення онкологічних захворювань. Детальніше про цей продукт та його вплив на здоров'я людини читайте далі.
карамельний барвник може бути небезпечний для здоров'я
Як виявилось небезпечний канцерогеном є барвник, який використовують у приготуванні карамелі. Даний барвник містить небезпечну сполуку 4- метилімідазол.
На жаль, спектр продуктів у яких використовується даний барвник надзвичайно широкий. Тому слід остерігатись вживання продукбів, які містять даний канцероген.
Він використовується як складова кленового сиропу та напоїв типу коли. Отож, слід бути обережним у вживанні всіх солодощів,які містять карамельний барвник.
Детальніше, те, які мутації здатна викликати ця речовина наразі невідомо. Проте більш детальні дослідження будуть проведені вже незабаром.