Науковці з Канади виявили, що пакетований час може провокувати появу раку.
Шкода чаю в пакетиках
Передбачуваною причиною цього побічного ефекту виступає мікропластик, що входить до складу самого чайного пакетика. Однак це може бути не єдиною небезпечною для людини речовиною в продукті.
У більшості випадків справжнього чаю там немає, а якщо і є, то сумнівної якості. Навіть холодна вода забарвлюється від кинутого пакетика. Хоча справжній чай заварюється мінімум 3 хвилини при t 95-100°С. Яскравий колір води — це барвники, в основному солі вугільної кислоти. Аромат і смак — штучні. Тому що натуральний запах у овочів і фруктів, наприклад, тримається максимум місяць. Доповненням до цих "задоволень" йде клей, яким склеюють пакетики. Так що краще купувати розсипний чай.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?