Розвиток раку часто пов'язаний з продуктами, які підвищують рівень інсуліну.
Продукти, які можуть провокувати рак
Пристрасть до продуктів, які містять багато простих рафінованих вуглеводів, може довести до розвитку раку. Насамперед серед цих провокаторів раку медик назвав продукти з доданим цукром. Їхнє регулярне поїдання сприяє хронічно високому вмісту інсуліну в крові, яке і підвищує ймовірність розвитку злоякісних пухлин.
При регулярному вживанні таких продуктів, як газовані солодкі напої, білі макарони, хліб і рис, зростає рівень цукру, що призводить до викиду інсуліну.
Високий рівень інсуліну може сприяти виникненню резистентності рецепторів організму до цього гормону. Подібна зміна тісно пов'язана з підвищенням рівня цукру в крові, адже саме інсулін є відповідальним за його розподіл по клітинах. Як наслідок, можуть виникати процеси, що впливають на зростання тканин, включаючи злоякісні.
Симптоми, які можна помітити людей, чий організм постійно зазнає викидів інсуліну:
- зайва вага; - випирає живіт; - потовщення шкіри; - потемніння шкіри в пахвах та інших ділянках тіла, де є складки шкіри; - болі у м'язах, схожі на судоми.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?