Вчені з Іспанії та США виявили небезпечну властивість пальмової олії.
Пальмова олія та рак
Пальмітинова кислота, яка входить до складу пальмової олії, сприяє метастазуванню раку та поширює ракові клітини.
90% смертей від раку спричинені метастазами, тобто поширенням первинної пухлини на інші органи. Вживання пальмової олії призводить до поширення ракових пухлин та залишає слід у геномі пухлинних клітин.
Раніше вчені припускали, що причиною поширення ракових клітин є високий вміст жирів у продуктах харчування. Однак нові дослідження показують, що агресивність хвороби викликана кислотами, які містяться у пальмовій олії.
Дослідники почали проводити експерименти на мишах. Попередньо можна сказати, що пальмова олія не викликає рак, а поширює ракові пухлини у разі їх наявності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?