Навесні продуктовий ринок стає набагато більш різнобарвним. Овочів та фруктів стає набагато більше, проте про їхню якість можна лише здогадуватись. Відомо, що у весняний період овочі насичені знаною кількістю нітратів та пестицидів, проте їх можна частково вивести з продукту. Детальніше про те, як це зробити дізнавалась "Країна здоров'я".
ранні овочі містять значну кількість нітратів
Можна позбутись від зайвих шкідливих речовин у капуст просто викинувши декілька зовнішніх листків, у яких міститься найбільше нітратів. У випадку з картоплею після її варіння слід якомога швидше злити воду у якій варився продукт.
Кабачки та баклажани слід протягом першого часу очищувати від шкірки, також слід зрізувати і плодоніжки, де міститься найбільша концентрація шкідливих речовин.
Якщо ви вирішили поласувати зелень, тоді уникайте тих частин де є прожилки, адже у них міститься найбільша концентрація нітратів. Найкраще вимочувати куплену зелень у воді протягом години.
Помідори слід обирати червоного кольору, слід уникати плодів оранжевого відтінку. Білі прожилки також свідчать про те, що у продукті міститься значна кількість хімії.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу