При появі перших ознак застуди швидко зміцнити імунітет допомагає аскорбінова кислота або вітамін С. Її можна знайти в більшості продуктів рослинного походження: квашеній капусті; смородині; шпинаті; солодкому перці; томатах; шипшини; цитрусових.
Але аскорбінова кислота руйнується при нагріванні до 60°С, тому термічно оброблена їжа, чай не здатні підтримати імунну систему. Хороший спосіб – використовувати готові препарати, у яких точно відоме дозування активної речовини.
Вітамін С посилює вироблення всіх типів антитіл, збільшує активність клітин-макрофагів, які поглинають чужорідні мікроорганізми та небезпечні речовини. Він допомагає зміцнити судинну стінку, нормалізує обмінні процеси в печінці та знешкодження у ній токсинів.
А в якому вигляді ви вживаєте аскорбінку?
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу
7 ознак, що дитина не висипається
Салат з крабовими паличками, сиром і помідорами
Класичний чізкейк з мандаринами: зможе приготувати кожен