При появі перших ознак застуди швидко зміцнити імунітет допомагає аскорбінова кислота або вітамін С. Її можна знайти в більшості продуктів рослинного походження: квашеній капусті; смородині; шпинаті; солодкому перці; томатах; шипшини; цитрусових.
Але аскорбінова кислота руйнується при нагріванні до 60°С, тому термічно оброблена їжа, чай не здатні підтримати імунну систему. Хороший спосіб – використовувати готові препарати, у яких точно відоме дозування активної речовини.
Вітамін С посилює вироблення всіх типів антитіл, збільшує активність клітин-макрофагів, які поглинають чужорідні мікроорганізми та небезпечні речовини. Він допомагає зміцнити судинну стінку, нормалізує обмінні процеси в печінці та знешкодження у ній токсинів.