Омега-3 може бути дуже корисним для вагітних жінок, але існують й певні ризики.
Омега-3 для вагітних
Харчування - один з найважливіших факторів, який впливає на репродуктивну систему, здоров'я мами та майбутнього малюка.
Споживання ейкозапентаєнової кислоти (ЕПК) і докозагексаєнової кислоти (ДГК) в Україні нижче рекомендованих норм внаслідок сформованих національних харчових звичок, низької доступності якісної риби, відсутності культури вживання біологічно активних добавок. ⠀ Достатня кількість омега-3 знижує ризик передчасних пологів, післяпологової депресії, малюки з'являються на світ здоровішими і не потребують інтенсивної терапії. ⠀ Для підтримки нормального рівня омега-3, особливо це стосується другого та третього триместрів, необхідно приймати її як добавок. Омега допоможе підтримати гармонійний розвиток серцево-судинної системи дитини, повноцінний розвиток головного мозку. ⠀ Також можна вводити в раціон продукти, багаті на омега-3, — морські сорти риби (палтус, тріска, скумбрія, лосось, івасі). Дві-три порції на тиждень буде достатньо для поповнення дефіцитів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу