Цю добавку додають у карамель, сири, морозиво та багато інших смачних продуктів.
Добавка, яка провокує діабет
Е-добавки є практично у всіх магазинних продуктах: вони допомагають зберігати товарний зовнішній вигляд, смак, колір, аромат. Але ці добавки можуть виявитися шкідливими для здоров’я.
Американські фахівці попередили, що вживати продукти з Е171 варто у помірних кількостях, а найкраще просто відмовитися від карамелі, жувальних гумок, сирів та морозива. Вчені та США провели дослідження уражених органів пацієнтів з хронічними захворюваннями та встановили, що харчова добавка Е171 сприяє розвитку цукрового діабету та запалення підшлункової залози.
Медики провели аналіз тканин та виявили в них велику кількість діоксиду титану (Е171). Цю харчову добавку додають не тільки в косметику, а й у карамель, жувальні гумки, сири, морозиво та деякі інші продукти харчування.
Також діоксид титану зустрічається у деяких товарах побуту. Е171 є харчовий барвник білого кольору, його використовують для того, щоб поліпшити зовнішній вигляд продуктів. Американські вчені порекомендували вживати продукти з Е171 в помірних кількостях або виключити його зі свого раціону харчування.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу