Жиророзчинні вітаміни - де їх шукати
18:30, 07 Вер 2014 · Категорія: Вітаміни, Народна медицина · Переглядів 4759 ·
Вітаміни необхідні для нормальної праці організму, особливо з групи жиророзчинних. Детальніше читайте у "Країні Здоров'я".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
До жиророзчинних відносяться вітаміни А, Е, К, D, F.
Вітамін А
Вітамін A є антиоксидантом. Він нормалізує обмін речовин, бере участь у формуванні кісток і зубів, необхідний для нормального функціонування імунної системи. Цей вітамін підтримує роботу слизових оболонок людини, чим захищає наш організм від проникнення інфекції.
Ми отримуємо вітамін А «готовим» з риб’ячого жиру, печінки, яєчного жовтка. Крім того, організм людини здатний перетворювати рослинний пігмент бета-каротин в цей вітамін. Бета-каротину багато в моркві, гарбузі, динях, абрикосах, шпинаті, броколі, бобових.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кориця для роботи мозку
Вітамін Е
Цей вітамін включає в себе групу речовин — токоферолів. Він є антиоксидантом, а значить — уповільнює процеси старіння організму. Крім того він захищає від окислення вітамін А, необхідний для підтримки м’язового тонусу, покращує кровообіг.
Вітамін E міститься в рослинних і тваринних маслах, молоці, печінці, м’ясі, яйцях, пророщених злаках.
Вітамін D
Ці речовини відповідальні за нормальне всмоктування фосфору і кальцію в кишечнику, відіграють ключову роль у формуванні кісток і зубів, допомагають в роботі імунної системи і навіть володіють антиканцерогенними властивостями.
Вітамін K
Під цим вітаміном також мається на увазі ціла група речовин. Він відіграє важливу роль в обміні речовин у кістках і сполучній тканині, регулює засвоєння кальцію, відповідальний за процеси згортання крові, необхідний для нормального функціонування нирок.
Вітамін F
Вітамін F або комплекс поліненасичених жирних кислот відіграє дуже важливу роль в обмінних процесах організму. Ненасичені жирні кислоти потрібні для роботи серцево-судинної системи. Вони покращують кровообіг, перешкоджають розвитку атеросклерозу, зміцнює імунітет, прискорює загоєння ран.
Джерелом ненасичених жирних кислот є в основному рослинні олії: лляну, горіхова, оливкова, кукурудзяна, соняшникова.
Всі жиророзчинні вітаміни краще засвоюються з їжі, якщо є продукти, що їх містять, разом з жиром. Враховуйте цю особливість при прийомі їжі.
Нагадуємо, раніше ми писали про те у яких продуктах є вітамін D.
Вітамін А
Вітамін A є антиоксидантом. Він нормалізує обмін речовин, бере участь у формуванні кісток і зубів, необхідний для нормального функціонування імунної системи. Цей вітамін підтримує роботу слизових оболонок людини, чим захищає наш організм від проникнення інфекції.
Ми отримуємо вітамін А «готовим» з риб’ячого жиру, печінки, яєчного жовтка. Крім того, організм людини здатний перетворювати рослинний пігмент бета-каротин в цей вітамін. Бета-каротину багато в моркві, гарбузі, динях, абрикосах, шпинаті, броколі, бобових.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кориця для роботи мозку
Вітамін Е
Цей вітамін включає в себе групу речовин — токоферолів. Він є антиоксидантом, а значить — уповільнює процеси старіння організму. Крім того він захищає від окислення вітамін А, необхідний для підтримки м’язового тонусу, покращує кровообіг.
Вітамін E міститься в рослинних і тваринних маслах, молоці, печінці, м’ясі, яйцях, пророщених злаках.
Вітамін D
Ці речовини відповідальні за нормальне всмоктування фосфору і кальцію в кишечнику, відіграють ключову роль у формуванні кісток і зубів, допомагають в роботі імунної системи і навіть володіють антиканцерогенними властивостями.
Вітамін K
Під цим вітаміном також мається на увазі ціла група речовин. Він відіграє важливу роль в обміні речовин у кістках і сполучній тканині, регулює засвоєння кальцію, відповідальний за процеси згортання крові, необхідний для нормального функціонування нирок.
Вітамін F
Вітамін F або комплекс поліненасичених жирних кислот відіграє дуже важливу роль в обмінних процесах організму. Ненасичені жирні кислоти потрібні для роботи серцево-судинної системи. Вони покращують кровообіг, перешкоджають розвитку атеросклерозу, зміцнює імунітет, прискорює загоєння ран.
Джерелом ненасичених жирних кислот є в основному рослинні олії: лляну, горіхова, оливкова, кукурудзяна, соняшникова.
Всі жиророзчинні вітаміни краще засвоюються з їжі, якщо є продукти, що їх містять, разом з жиром. Враховуйте цю особливість при прийомі їжі.
Нагадуємо, раніше ми писали про те у яких продуктах є вітамін D.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: