Достатнє споживання білка у похилому віці може запобігти віковій втраті м'язової маси. Середня людина може втрачати до 5-15 відсотків маси тіла кожне десятиліття між 50 та 80 роками.
Залишатись у формі після 50 років
Втрата м'язової маси може призвести до слабкості, підвищеного ризику падінь, більшої кількості госпіталізацій та втрати незалежності.
Але так не повинно бути. Ми можемо боротися зі втратою м'язової маси та зниженою реакцією на білок, забезпечуючи наш організм великою кількістю білка, забезпечуючи при цьому участь у тій чи іншій формі активності чи вправ на будь-якому рівні, з якою ви можете впоратися.
Споживання білка більше для тих, хто займається спортом, і це залежить від того, що це таке, і як воно виконується. Коктейлі також можуть бути корисними та зручними.
Коктейлі також можуть допомогти створити поживний варіант для тих, у кого є проблеми з ковтанням, чи то після операції, чи з деменцією.
Білок не тільки підтримує м'язову масу в процесі старіння, він також необхідний для вироблення гормонів, які контролюють рівень холестерину, підтримують здоров'я кісток та допомагають роботі травної системи та функції щитоподібної залози.
Джерела білка - м'ясо, птиця, риба, морепродукти та яйця - це білки найвищої якості, оскільки вони містять усі дев'ять незамінних амінокислот. Рослинні продукти, такі як бобові, горіхи, насіння та цільнозернові продукти, також містять білок.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей