Якість раціону після 50 років набуває важливішого значення.
Після 50 варто забути про каву та чай
Однією з найпоширеніших проблем у харчуванні дорослих людей є нестача якісного білка. Після 50 років споживати такий білок стає особливо важливим через скорочення м'язової маси та погіршення її тонусу. У повсякденному раціоні має бути присутня деяка кількість багатого на білки та вітаміни м'яса – але не червоного м'яса, а його дієтичних видів, таких як курка чи індичка.
Окрім дієтичного м'яса, рекомендовано їсти більше риби та морепродуктів, які містять велику кількість омега-3 – ці жирні кислоти нормалізують нервову діяльність, позитивно впливають на пам'ять та увагу.
Лікарі радять після досягнення 50-річного віку включати до раціону продукти, багаті на кальцій, який необхідний для підтримки здоров'я кісток та суглобів. Одним із найкращих його джерел медик вважає кисломолочні продукти.
Крім цього після 50 років варто замінювати чай та каву на чисту питну воду. Кофеїнізовані напої сприяють інтенсивному вимиванню мікроелементів, яких може особливо сильно потребувати організм. До того ж вода сприяє хорошому травленню та обміну речовин, очищенню від потенційних токсинів. З віком в організмі знижується чутливість до спраги, і при нестачі води люди можуть відчувати голод – це веде до збільшення перекушування та зайвої ваги. Пиття води допомагає вирішити проблему.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей