"Країна здоров'я" дізнавалась, чи може їжа змінювати ДНК людини.
Їжа впливає на генетику
Вчені розповіли, як вживана їжа може вплинути на ДНК людини. Здоров'я серцево-судинної системи беззастережно пов'язане з вживанням насичених і поліненасичених жирів.
Нещодавно науковці встановили, що їжа, яку вживає людина, здатна впливати на її ДНК. ДНК - це спіраль, яка складається з нуклеотидів. Таким чином, вживана їжа може або нашкодити, або допомогти серцево-судинній системі. Причиною такого впливу стають вітаміни і жирні кислоти, які по-різному впливають на гени.
Вчені навели приклад і показали, як насичені жири сприяють підвищенню холестерину в крові. Поліненасичені мають іншу дію, розподіляючись рівномірно по організму і знижуючи рівень холестерину. Експерти відзначили, що вплив їжі, споживаної людиною, є індивідуальним, адже ДНК кожної людини є неповторним.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу