Певні види м'яса можуть стати частиною корисної та збалансованої дієти.
Корисні види м'яса
При вживанні м'яса слідкуйте за вмістом жиру. Також переконайтеся, що ви готуєте його обережно та вибираєте високоякісні продукти. Зрештою, вибір найздоровішого м'яса залежить від ваших індивідуальних уподобань та потреб.
Зверніть увагу, що вживання дуже великої кількості м'яса може бути шкідливим для здоров'я.
Рекомендовано їсти лише 400-600 грамів м'яса на тиждень, залежно від ваших потреб у калоріях.
Найкорисніші види м'яса
Куряча грудка пісна та з високим вмістом білка: у ній багато якісного білка та порівняно мало жиру. Біла частина курячих грудок, зокрема, є добрим джерелом нежирного білка. Крім того, є багато вітамінів групи В та мінералів, таких як залізо та цинк.
М'ясо індички з низьким вмістом жиру і водночас з високим вмістом поживних речовин: як і куряча грудка, цей вид м'яса містить мало жиру і є добрим джерелом білка. М'ясо індички також містить важливі поживні речовини, такі як залізо, цинк та вітаміни групи В.
Поживна яловичина: цей тип м'яса містить безліч поживних речовин, у тому числі високоякісний білок, залізо, цинк та кілька вітамінів групи В. Однак також відомо, що яловичина має більш високий вміст жиру, ніж птиця. При виборі яловичини рекомендується вибирати нежирні шматки м'яса, такі як вирізка або філе.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу