Якщо ви й досі їх миєте, то краще змініть свою думку.
курка
1. Яйця. Яйця часто обробляють спеціальною речовиною, щоб мікроорганізми не проникали всередину шкаралупи. Вода справді руйнує цю захисну плівку. Тож мити їх не варто.
2. Курка. Бактерії на сирій курці небезпечні для здоров'я. Серед них найвідоміша – сальмонела. Багато хто сподівається, що якщо помити цей продукт перед приготуванням, це допоможе вирішити проблему, але все зовсім не так. Через бризки бактерії переміщаються на раковину, кран та ваші руки. Якщо ви відразу приступите до термічної обробки, всі мікроорганізми загинуть.
3. М'ясо. Як і у випадку з куркою, не можна мити сире м'ясо (яловичина, свинина, телятина, баранина), тому що через це бактерії поширяться на раковину та кухонну поверхню. Їх ви позбавитеся відразу після теплової обробки.
4. Макаронні вироби. Важко сказати хто саме вирішив, що потрібно мити макаронні вироби. Шеф-кухарі вважають цю процедуру злочином, адже через воду продукт втратить крохмаль, а завдяки йому краще вбирається соус.
5. Гриби. Довго тримати гриби під водою чи замочувати не можна: вони дуже добре вбирають воду. Краще прополощіть їх і висушіть паперовим рушником. Робіть це лише перед приготуванням. Інакше продукт зіпсується і не буде таким пружним.
А ви миєте ці продукти?
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу