Продукти, що містять доданий цукор, інтенсивніше за інші підвищують рівень цукру в крові і разом з ним провокують викид інсуліну. Їх часто поїдання може вести до метаболічних порушень, що сприяють активному відкладенню жиру.
Заважати схудненню може вживання продуктів із білого борошна загалом. Така їжа теж здатна викликати різкі коливання рівнів цукру та інсуліну та їх наслідок – підвищений неконтрольований апетит.
Ковбасні вироби часто містять добавки, які можуть посилювати апетит. Крім того, в них є багато інших штучних компонентів, що негативно впливають на обмін речовин.
Консерви також зазвичай насичені небажаними та потенційно шкідливими добавками, а крім того, сіллю, нерідко й цукром. Мати здорову вагу допомагає насамперед натуральна їжа, яка не піддається агресивній тепловій обробці на кшталт смаження.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу