Якщо вас мучить високий тиск, тоді є сенс налягати саме на цю їжу.
1. Почати, звичайно, треба з домашнього сиру, який взагалі є дуже корисним дієтичним продуктом. Вживати його рекомендують не лише людям із серцевими труднощами, а й із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, людям із діабетом та зайвою вагою. Вибирати треба знежирений сир, оскільки саме він сприяє зміцненню серця, розширює судини, збагачує організм кальцієм, магнієм, калієм. Денна норма сиру становить 100 грам.
2. Замість м'яса найкраще віддати перевагу рибі, особливо жирній. До таких сортів риби належать оселедець, сьомга, тунець, скумбрія та форель. Користь від риби полягає в омега-3 кислотах, які покращують склад крові та перешкоджають тромбозу. В результаті нормалізується артеріальний тиск. Норма споживання риби становить 3 рази у тиждень по 100-150 грам.
3. Вівсяна каша всьому голова. А для гіпертоніків ця страва взагалі має стати щоденним супутником. Овес – багате джерело селену та клітковини. Завдяки цим властивостям вівсянка здатна захищати організм від надлишку шкідливого холестерину. Схожі властивості мають й інші крупи, такі як гречка, ячмінь та пшоно.
4. Шоколад темних сортів має доведені корисні властивості, які знижують рівень холестерину та кров'яний тиск. Але це працює тільки з шоколадом, в якому міститься щонайменше 70% какао. Гіркий шоколад містить антиоксиданти та сприяє покращенню роботи серцевого м'яза.
5. Насіння і горіхи, крім того, що багаті на вітамін Е, який перешкоджає тромбозу, також сприяють зниженню артеріального тиску і зміцненню судин. Головне - не перестаратися в їхньому поїданні.
6. Вінцем буде зелений чай. Цей напій чудово вгамовує спрагу, тонізує і покращує настрій. Допомагає розчиняти пробки холестерину, уповільнює процес старіння організму.
А ви готові змінити свій раціон, щоб не страждати від тиску?