Жирова хвороба печінки дуже серйозна, тому краще зайнятися профілактикою і харчуватися правильно.
запечені овочі
1. Їсти часто і потроху – 5-6 прийомів їжі, обсяг – близько 200 мл. Це допоможе попередити переїдання та розтягування шлунка, позбавить почуття голоду навіть при зниженні загальної калорійності, активує загальний обмін.
2. Зменшити енергетичну цінність раціону на 500-1000 калорій при ожирінні. Це допоможе знижувати вагу на 500-1000 г на тиждень.
3. Доповнити дієту вітамінами, особливо Е та С, як антиоксиданти.
4. Протягом дня випивати 1,5 -2 л чистої води, що допоможе виведенню токсинів. Її можна замінювати мінеральною водою без газу, трав'яним чаєм, компотом із сухофруктів.
5. Обмежити вживання солі. Для того щоб ефективно контролювати її кількість, рекомендується не солити страви, а додавати сіль під час їжі. Крім того, щоб уникнути подразнення слизової оболонки шлунково-кишкового тракту, дієтологи не радять вживати багато спецій, особливо перцю, уникати кислої їжі.
6. Зменшити надходження жиру до 80 г на добу, при цьому збільшити кількість білка до 100-120 г за рахунок нежирних сортів м'яса та риби.
7. Забезпечити достатню кількість клітковини. Для цього їсти овочі та фрукти (якщо є ожиріння, то несолодкі) відварені та запечені.
8. Приймати теплу їжу.
А скільки з цих пунктів виконуєте ви?
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу