Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Дієтологи розповіли чому треба їсти горіхи

14:32, 20 Тра 2024 · Категорія: Харчування, Дієти · Переглядів 1165 · 

Всі ми знаємо, що горіхи надзвичайно корисні. Кожен вид горіхів має свої унікальні корисні властивості. Вони багаті на клітковину, білок та корисні жири. Однак кожен вид горіхів пропонує різні переваги для здоров’я людини.

Що буде, якщо їсти горіхи щодня

Що буде, якщо їсти горіхи щодня



Горіхи є одним з найкорисніших натуральних продуктів. Їх можна вживати не тільки як перекус, але й додавати до салатів, каш або поєднувати з фруктами. Ми розкажемо вам, яку користь ви отримаєте від щоденного споживання горіхів. Рекомендується вживати 20 грамів горіхів на день.

Заряд антиоксидантів

Дослідження Корнеллського університету, опубліковане в журналі Nutrients, виявило, що фісташки володіють високою антиоксидантною здатністю. Дієтологиня Лорен Манакер зазначає, що продукти, багаті на антиоксиданти, можуть захистити здорові клітини від пошкоджень, спричинених вільними радикалами в організмі.

Поживні речовини

Споживання горіхів допомагає організму отримати більше поживних речовин. Волоські горіхи збагачують дієту, збільшуючи споживання омега-3 жирних кислот, клітковини, а також деяких вітамінів і мінералів. Вони також сприяють значному зниженню рівня холестерину та вітаміну B12.

Покращення здоров’я мозку

Дієтологиня Тріста Бест вказує, що горіхи можуть сприяти покращенню здоров’я мозку та зниженню ризику порушення когнітивних функцій.

Горіхи також містять мінерали, такі як магній і цинк, які відіграють важливу роль у когнітивних функціях та пам’яті. Волоські горіхи мають найвищу концентрацію омега-3 жирних кислот, тоді як мигдаль містить найбільшу кількість вітаміну Е.

Покращення настрою

Дослідження SMILES виявило, що вживання горіхів може покращити настрій. Учасники, які щодня споживали одну порцію горіхів, показали значне зменшення симптомів депресії.

Регулювання рівня цукру в крові
Рівень цукру в крові залежить від вмісту білків, жирів, клітковини та вуглеводів у їжі. Наприклад, після з’їденого яблука ви можете зголодніти через 30 хвилин, відчути потяг до солодкого або занепад сил.

З іншого боку, жменя горіхів призведе до меншого стрибка та падіння рівня цукру в крові. Коли рівень цукру стабільніший, відчуття ситості зберігається довше.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

0:20
Чим фініки можуть допомогти людині
23:30
Що корисніше: диня чи кавун?
21:30
Скільки часу можна тримати заварений чай
19:30
6 позитивних ефектів від простої картоплі
10:30
Звичний напій, який стоїть на сторожі вашого серця
9:30
Їжа, котра здатна зробити вас сонним
7:30
Вчені довели безумовну користь гострої їжі
6:30
Топ-10 переваг від використання чорного кмину
22:30
Перелік продуктів, які викликають втому в людини
19:30
Доступний овоч, який вбиває ракові клітини і знижує холестерин
15:30
Шкода для організму від надмірного вживання сої
12:30
Надлишок кави може знищити вашу щитовидку
8:30
Вчені назвали найгірші продукти для серця
7:30
Чому цукор особливо небезпечний для чоловіків
6:30
Продукти для зниження апетиту, пришвидшення обміну речовин та роботи мозку
1:20
Яка їжа стимулює імунну систему, знищує зморшки і знижує холестерин
0:20
Доступна їжа, котра захистить від раку і допоможе мозку
23:30
Три найкорисніші продукти для здоров'я на думку вчених
21:30
Сім ідеальних продуктів для нашого імунітету
19:30
Фрукти з мінімальною кількістю калорій
17:30
Топ-5 фруктів, від яких не поправляються
13:30
Міф про банани, який розвіяли вчені
12:30
Побічні ефекти від яблучного оцту
10:30
Помічна речовина при нудоті та печії
8:30
Продукт з яблук допоможе схуднути
7:30
Оцет, котрий регулює рівень цукру в крові
1:20
Топ-10 продуктів, котрі зупиняють онкологію
0:20
10 продуктів, які викликають рак
23:30
Капуста, котра запобігає раку, виразці та катаракті
22:30
8 плюсів від вживання козячого молока
14:13
Чим допомагає здоров'ю найкорисніший японський чай
12:30
Найкращі фрукти та овочі для здоров'я чоловіків
10:30
7 причин пити воду з лимоном щоранку
9:30
Овоч, який може сповільнити розвиток раку
8:30
Чому на кухні варто використовувати дерев'яну ложку
19:30
Топ-10 корисних властивостей листя салату
17:30
Гостра їжа, яка знімає біль та знижує рівень цукру в крові
13:30
4 плюси від соку квашеної капусти
12:30
Користь для здоров'я від регулярного вживання ківі
10:30
Три хвороби, які передаються через їжу
Здоров'я в соцмережах: