На це особливо варто звертати увагу, якщо у вас проблеми з рівнем цукру в крові.
глікемічний індекс
Відстежити вплив продуктів на рівень цукру у крові допоможе глікемічний індекс. Він показує, яка частка глюкози із конкретної їжі потрапляє до організму. Існують три основні показники:
1. Низький індекс - від 0 до 55. 2. Середній індекс - від 56 до 69. 3. Високий індекс - від 70 до 200.
Чим нижчий глікемічний індекс, тим менше глюкозне навантаження. Високий ГІ мають солодощі, білий хліб, кукурудзяні пластівці, а також деякі фрукти: ананас, диня та кавун. А ось низький ГІ властивий м'ясу, знежиреним молочним продуктам, горіхам, натуральним фруктовим сокам, бобовим.
Продукти з високим глікемічним індексом практично повністю складаються з глюкози та крохмалю. Тому якщо ви хочете зменшити рівень цукру, спробуйте скоротити їх споживання.