Деякі продукти можуть підвищувати рівень цукру у крові.
Резистентність до інсуліну
Продукти, багаті на прості вуглеводи досить швидко засвоюються і розщеплюються на глюкозу, а це означає, що рівень цукру в крові може незабаром піднятися після їх вживання.
Отже, які продукти містять рафіновані вуглеводи? Це торти, печиво та кондитерські вироби.
Клітковина важко перетравлюється і тому уповільнює цей процес травлення. Клітковина також збільшує об'єм вашої їжі, роблячи її ситнішою. Вживаючи продукти з високим ступенем обробки, ви, швидше за все, знову відчуєте голод невдовзі після того, що може призвести до переїдання.
Постійне переїдання може призвести до збільшення ваги, що є одним із ключових факторів ризику розвитку діабету 2 типу та високого рівня цукру в крові.
Хоча високий рівень цукру в крові є симптомом захворювання, причина резистентності до інсуліну через накопичення жиру у клітинах печінки та м'язів. Це накопичення відбувається тому, що в нашому західному стилі харчування багато продуктів тваринного походження та продуктів із високим ступенем переробки.
Які продукти медики радять їсти, щоб уникнути діабету 2 типу?
Цей надлишок дієтичного жиру та енергії відкладається у вигляді жиру у вашому тілі і може проникати у ваші м'язи та клітини печінки, викликаючи резистентність до інсуліну.
Але дієта з високим вмістом вуглеводів та клітковини може повернути назад діабет 2 типу навіть за відсутності втрати ваги.
Коли ви зосереджуєте свій раціон на цілісних рослинних продуктах, ви усуваєтеосновну причину — резистентність до інсуліну.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як батьки впливають на формування характеру дітей?
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми
Рецепт пряного супу з великими фрикадельками і овочами